نگهداری گیاهان آپارتمانی در زمستان
نگهداری گیاهان آپارتمانی در زمستان چگونه است؟
با آغاز فصل سرد، اغلب گیاهان آپارتمانی به خواب زمستانی میروند. در چنین مواقعه ای ریشه گیاه رشدی ندارد.
با اینوجود خزان نیز در این گیاهان دیده نشده و برگ آنها رنگ زرد به خود نمیگیرد و نمیریزد.
لازم به ذکر است نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان، نسبت به بهار و تابستان سختتر و پیچیده تر میباشد. در این زمان مراقبت بیشتری برای این نوع گیاهان نیاز داریم
برخی از این گیاهان نسبت به سرما مقاومت دارند، لذا نیازی به مراقبت خاصی نداشته و میتوانید آنها را در هوای آزاد نیز قرار دهید.
اما برخی دیگر از این گیاهان در فضای غیر گلخانهای یعنی آپارتمانها حساسیت بسیار زیادی نسبت به سرما دارند، از طرفی نور در زمستان کم میشود و گیاهان چالشهای متفاوتی را تجربه خواهند کرد.
در این مقاله قصد داریم شما را با روشهای نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان آشنا نماییم
مقاله قانون نگهداری حیوانات در آپارتمان را نیز مطالعه کنید.
جلوگیری از یخزدگی گیاهان در سرما:
در واقع امروزه یکی از مهمترین نکات در نگهداری از گیاهان ، جلوگیری از یخزدگی آنها میباشد.
گیاهان نباید در مکانی قرار گیرند که دمای آن تا این حد پایین بیاید. زمانی که گیاهان با هوای سرد یا خیلی سرد مواجه شوند، ریشه آنها میخشکد و بافتهایشان از بین خواهد رفت.
به یاد داشتن این نکته که بهترین دما برای نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان، 20 الی 25 درجه سانتیگراد میباشد بسیار کاربردی است .
با اینوجود برخی مواقع این دما برای گیاهان مقاوم به سرما به مقاوم به گرما تغییر پیدا میکند.
گیاهان مقاوم به سرما:
گیاهان مقاوم به سرما گیاهانی هستند که در دمای پایین نگهداری میشوند و همچنین نسبت به سرما مقاوم هستند، به آب کمتری نیاز دارند. بنابراین نیاز نیست در طول پاییز و زمستان زیاد به آنها آب داده شود.
کاکتوس ها نمونه ای از این نوع گیاهان هستند. درصورتیکه پای کاکتوس در هوای سرد زیاد آب بریزید، گیاه شما خراب میشود. البته بهطور کلی گیاهان در زمستان به آب کمتری نسبت به تابستان نیاز دارند.
اما گیاهان دیگر مانند کولانکولائه و شمعدانی نیز نسبت به هوای سرد مقاوم هستند. شما میتوانید این گیاهان را در فضای باز قرار دهید
درصورتیکه خواستار گل دهی این گیاهان در فصل بهار هستید، بهتر است فضایی با نور کافی برای آنها مهیا کنید.
کوددهی:
امروزه کود دهی نیازی اصلی برای نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان است و نباید از اهمیت کود دادن غافل شوید. گیاهان در طول فصل سرما به خواب میرود اما اگر بنیه قوی نداشته باشد، نمیتواند در بهار گلدهی کند. از طرفی با کوچکترین تغییرات دمایی نیز از بین میرود.
لازم به ذکر است در اوایل فصل پاییز به گیاهان خود کود مناسب دهید تا در طول خواب زمستانی ذخیره کافی داشته باشند.
تعویض گلدان:
یکی از بهترین زمان ها برای تعویض گلدان و خاک گیاه اوایل فصل بهار یا اواخر فصل زمستان است. بنابراین به هیچ عنوان نباید در طول فصل سرما خاک گلدانها را عوض کنید یا گل را به گلدان دیگری انتقال دهید، زیرا در این مواقع گل دچار استرس میشود و امکان خشکیدن آن زیاد خواهد شد.
قرار دادن گیاهان پشت پنجره:
در دنیای امروز ، روز در پاییز و زمستان کوتاه میشود،لذا گیاهان نیاز به نور بیشتری دارند. به همین علت بهتر است گیاهان را در پشت پنجره قرار دهید تا در معرض نور غیر مستقیم آفتاب قرار گیرند و نور مورد نیاز آنها تامین شود.
نکته : برگ گیاهان نباید به پنجره بچسبد، زیرا سرما باعث میشود برگ گیاه یخ بزند.
استفاده از سم قارچ کش:
یکی دیگر از نکات مهم در نکهداری گیاهان استفاده از سم قارچ میباشد لذا برای نگهداری از گیاهان در پاییز و زمستان بهتر است در ابتدای سرما و قبل از خواب زمستانی گیاهان، به آنها سم قارچ کش بزنید.
گیاهانی مانند کاکتوسها به بیماریهای قارچی حساس هستند و درزمان برخورد با آنها بهسرعت از بین میروند. برای اینکه چنین اتفاقی در زمان خواب زمستانه گیاه رخ ندهد ، بهتر است در اوایل فصل پاییز، هنگامی که هوا آن قدر سرد نشده است، روی گیاهان سم قارچ کش بزنید.
تمیز کردن گیاهان :
در اکثر آپارتمان ها زمان زمستان و پاییز پنجره های بسته میباشد که این موضوع باعث میشود میزان گرد و غبار و آلودگی در محیط داخل افزایش پیدا کرده و سطوح گیاه را بپوشاند.
لذا گرد و غبار میتواند میزان جذب نور توسط گیاه را کم کند و چون در طول روز ساعات کمتری نیز نور خورشید وجود دارد، به طور یقین باعث عدم دریافت نور کافی میگردد.
تمیز کردن برگ گیاهان در فصل سرما بسیار اهمیت دارد. از یک پارچه یا اسفنج مرطوب حاوی آب به همراه چند قطره آب لیمو یا صابون خانگی خیلی ضعیف برای این کار استفاده کنید و با دست پشت برگ را نگه داشته و به آرامی روی برگ را تمیز کنید تا منافذ آن به طور کامل باز شود.
گیاهان را نباید در نزدیکی بخاری یا شوفاژ قرار داد. و همچنین از دست دادن برگ امری طبیعی در این دوره برای گیاهان است .
بهترین زمان برای هرس کردن، اواخر زمستان است.
رطوبت نیز یکی از ارکان اصلی برای رشد و نمو گیاهان میباشد باروشن کردن شوفاژ ممکن است از رطوبت هوا کاسته شود بنابراین برای گیاهان باید از یک دستگاه بخور کمک گرفت.
دیدگاهتان را بنویسید