وظایف و نحوه انتخاب خزانه دار ساختمان
انواع وظایف و نحوه انتخاب خزانه دار ساختمان
در مقاله ای که مشاهده می کنید وظایف و نحوه انتخاب خزانه دار ساختمان را برای شما عزیزان شرح داده ایم.
اینگونه است که در آپارتمان و مجتمع های مسکونی برای رسیدگی بهتر نیاز به یک یا چند مدیر دارد تا آنها بهتمامی موارد مربوط به نظافت، نگهداری و تعمیرات تاسیسات، امنیت ساختمان و … رسیدگی کنند.
به همین منظور هیئت مدیره ساختمان یک یا چند نفر را به عنوان مدیریت ساختمان و خزانه دار ساختمان انتخاب میکنند تا این افراد به عنوان نماینده و امین ساکنین، تمامی امورات مربوط به ساختمان را مدیریت کنند.
لازم به ذکر است به طور معمول ارکان یک ساختمان مسکونی که تعداد واحدهای زیادی دارد به شرح زیر است:
1- مدیر ساختمان
2- خزانه دار ساختمان یا همان حسابدار
3- هیئت مدیره
4- مجمع عمومی یا همان ساکنین
مقاله وظایف مدیر ساختمان را نیز مطالعه کنید.
انواع وظایف و نحوه انتخاب خزانه دار ساختمان:
خزانه دار مجتمع همان حسابدار ساختمان میباشد که وظیفه ایشان مدیریت کردن هزینه های ساختمان و برنامه ریزی برای جمعآوری شارژ ماهیانه ساختمان از اهالی و محاسبات مربوط به آن، بودجهبندی دقیق، مدیریت و ثبت تمامی هزینههای ساختمان، ارائه رسید و فاکتور هزینهها به ساکنین ساختمان و موارد از این قبیل میباشد.
اگر بخواییم به طور عامیانه خزنه داری ساختمان را تعریف کنیم باید بگوییم مسائل مالی یک مجتمع مسکونی، توسط خزانه دار ساختمان مورد بررسی قرار میگیرد.
لازم به ذکر است خزانه دار ساختمان باید بتواند، قوانین و مقررات خاصی را برای مجتمع در نظر بگیرد تا حق اهالی که شارژ ماهیانه را به موقع و دقیق پرداخت میکنند در قبال ساکنین که شارژ ماهیانه را تاخیر پرداخت میکنند، ضایع نشود
یک مثال : خزانه دار مجتمع میتواند به ازای هر روز تاخیر در پرداخت شارژ ساختمان توسط اهالی ساختمان، جریمهای را در نظر بگیرد تا تمامی اهالی مجبور بشوند هزینههای ماهانه ساختمان را به موقع پرداخت کنند.
نکته : البته فراموش نکنید که این قوانین باید توسط مدیر ساختمان مطرح و به تصویب هئیت مدیره ساختمان برسد و مدیریت شود.
خزانه دار ساختمان چگونه انتخاب میشود؟
در در ساختمانها با تعداد واحد های زیاد خزانه دار بر اساس نظر و تصمیم گیری هیئت مدیر مجتمع انتخاب میشود تا تمامی مسائل مربوط به امور مالی را بهدقت انجام و مدیریت کند.
وظایف یک خزانه دار در مجتمع:
1- دریافت شارژ ماهیانه از اهالی ساختمان و مدیریت آن
2- تهیه و ارائه گزارش درآمد و هزینههای ماهیانه ساختمان به هیئت مدیره و اهالی ساختمان
3- پرداخت به موقع قبوض و هزینههای مربوط به نگهداری ساختمان
4- محاسبه ی میزان دقیق شارژ ماهیانه ساختمان
5- تهیه یک لیست از تمامی وظایف پیش بینی شده بر اساس مصوبات هیئت مدیره
کار خزانه دار ساختمان دشوار است؟
برای مدیریت و رسیدگی بهتمامی امورات مالی یک مجتمع مسکونی که ساکنین زیادی دارد، برای خزنه دار کار بسیار دشواری است زیرا ایشان باید به تنهایی تمامی هزینهها، خرجها، شارژ ساختمان و بسیاری موارد دیگر را مدیریت کند.
و اما پیشنهاد ما : استفاده از اپلیکیشن پادشارژ است چرا که این برنامه میتوانید تمامی حسابوکتابهای مربوط به ساختمان را مدیریت کنید و هزینه شارژ ساختمان را به صورت آنلاین دریافت نمایید، این موضوع به راحتی کار مدیر و خزنه دار ساختمان ککم زیادی مینماید
تفاوت خزانه دار ساختمان با مدیر ساختمان چیست؟
باید گفت که مدیر ساختمان مسئول رسیدگی به امور کلی ساختمان است که به عنوان مثال میتوان به برنامه ریزی برای انجام سرویسهای دورهای مربوط به آسانسور و تاسیسات اشاره کرد.
این نکته را هم باید در نظر گرفت که مدیر ساختمان قوانینی را مشخص میکند تا ساکنین ساختمان از آن پیروی کنند بنابراین نظم و آرامش در ساختمان پدید میآید اما خزانه دار فقط مسئول امورات مالی ساختمان است و وظیفه دیگری ندارد.
نکته کاربردی : یک مجتمع که به طور کل دارای 4 طبقه میباشد نیازی به خزانه دار یا هیئت مدیره ندارد و صرفا مدیر ساختمان میتواند به راحتی تمامی مسائل را مدیریت کند به همین منظور در برخی از آپارتمانهایی که تعداد واحدها و تعداد ساکنین آن کم است از یک مدیر برای مدیریت تمامی امور استفاده میکنند.
دیدگاه (2)
خیلی جالب بود. ممنون از مطالب خوب و کاربردی شما.
درود بر شما محمد خان. باعث افتخار ماست که مطالبی آموزنده و کاربردی برای شما عزیزان منتشر کنیم.